Carel Kijne

c.kijne [at] crisislab.nl

+31 (0)6 54681466

Carel Kijne (MSc) is onderzoeker bij Crisislab. Hij voltooide in deeltijd de Master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, met daarbinnen de specialisatie ‘Besturen van Veiligheid’. Dit deed hij als vervolgstap op de Bachelor Integrale Veiligheidskunde aan de Saxion Hogeschool te Deventer. Hij heeft tijdens deze studie deelgenomen aan het Honours Programme (tegenwoordig het Top Talenttraject genaamd) van de Academie voor Bestuur, Recht en Ruimte. Als onderdeel van zijn bachelor heeft Carel de minor Fysieke Veiligheid aan de Saxion Hogeschool gevolgd. Voordat hij bij Crisislab begon, is hij werkzaam geweest als beleidsmedewerker voor de Raad van Bestuur van Ziekenhuisgroep Twente. Eerder was hij werkzaam bij de Veiligheidsregio Twente.

Publicaties

I. Helsloot & C. Kijne (2021). Is inspectiecertificering een proportioneel instrument voor de brandveiligheid in de zorg? In opdracht van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ).

I. Helsloot, C. Kijne & M. Helsloot (2020). Managementsamenvatting Schoon schip maken in het IJmuider Havengebied: wie doet wat? In opdracht van de gemeente Velsen.

I. Helsloot & C. Kijne (2020). Evaluatie en advies brandveiligheid flats aan het Gelderseplein van Vivare. In opdracht van Vivare.
P. Goossens & C. Kijne (2019). Ketensamenwerking rond zorgwekkend gedrag in het Hoger Onderwijs. Platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs.

I. Helsloot, A. Scholtens & C. Kijne (2019). Bevolkingszorg na het schietincident in Utrecht op 18 maart 2018. In opdracht van de gemeente Utrecht.

I. Helsloot & C. Kijne (2018). Inzichten in de omgang met OCE door infrabeheerders.Een inventarisatie van good & bad practices bezien vanuit proportionaliteitsperspectief. In opdracht van de Samenwerkende Infrabeheerders voor het Veilig Omgaan met de Ondergrond in Nederland (SIVOON).

Helsloot & C. Kijne (2018). Onrust op de Rozewerf in Marken. Evaluatie van het gemeentelijk handelen en een blik naar de toekomst. In opdracht van de Gemeente Waterland.

I. Helsloot & C. Kijne (2018). Adequate eerste hulp op de trein. Een onderzoek naar het effect van een aansprakelijkheid bij incidentele afwezigheid van de Hoofdconducteur op treinen van de NS.In opdracht van de Nederlandse Spoorwegen.

I. Helsloot, S. Kraaijenbrink & C. Kijne (2017). Past meer dan alleen geschoktheid? Een quickscan of er te leren valt van een dodelijk incident in de gemeente Wageningen. In opdracht van de gemeente Wageningen.