Eindrapport Evaluatie van de brand in De Punt op 9 mei 2008

Auteurs: I. Helsloot, E. Oomes, R. Weever
ISBN: 978-90-8974-141-7
Uitgever: Boom Juridische Uitgevers
Verschijningsdatum: 2009

Voorkant - Eindrapport Evaluatie van de brand in De PuntBeschrijving:

Op 9 mei 2008 zijn bij de bestrijding van een brand in een bedrijfsgebouw in De Punt in de regio Drenthe drie brandweermensen om het leven gekomen. De drie probeerden via een binnenaanval de brandhaard te bereiken toen zij werden overvallen door een plotselinge branduitbreiding. Het duurde ongeveer drie kwartier voordat collega’s hen konden bereiken. Zij waren toen al overleden. Direct na de plotselinge branduitbreiding startte een grootschalige reddings- en bergingsoperatie en werd de rampenbestrijdingsorganisatie opgestart om voor de nabestaanden en de collega’s te zorgen.

De verantwoordelijke gemeente Tynaarlo heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie gevraagd om de gebeurtenissen te onderzoeken. Dit boek is het resultaat van dat onderzoek.

Aandacht wordt besteed aan de periode van alarmering tot plotselinge branduitbreiding, de reddingspogingen na de plotselinge branduitbreiding, het grootschalig brandweeroptreden, gericht op de berging van de omgekomen brandweermensen en het beheersen van de brand, het functioneren van de multidisciplinaire commandostructuur van de rampenbestrijdingsorganisatie en de psychosociale zorg aan directe nabestaanden en brandweercollega’s.

Het boek is hier te vinden.