Koen Heijndijk

k.heijndijk [at] crisislab.nl

+31 6 55021957

Biografie

Koen Heijndijk (MSc) is onderzoeker bij Crisislab en heeft een bestuurskundige achtergrond. Hij voltooide zijn master met een specialisatie ‘Besturen van Veiligheid’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor zijn masterscriptie deed hij onderzoek naar de systeemverantwoordelijkheid voor veiligheidsrisicomanagement van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het hoger onderwijsstelsel, bezien vanuit verschillende perspectieven op stelselsturing. Voorafgaand aan zijn master heeft hij een bachelor Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht with honours afgerond. Na (en tijdens) het afronden van zijn studies was hij werkzaam als projectmedewerker bij Platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs en als Integraal Veiligheidskundige bij COG Vallei & Gelderland-Midden.

Publicaties

I. Helsloot, A. Scholtens & K. Heijndijk (2022). Naar risicogestuurd toezicht; een onderzoek naar de optimalisatie van de organisatie van toezicht op de horeca en evenementen in de gemeente Amsterdam. In opdracht van de gemeente Amsterdam.

I. Helsloot & K. Heijndijk (2022). Nog meer investeren, een brug te ver? Proportioneel veiligheidsbeleid voor beweegbare bruggen in Nederland. In opdracht van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Groningen en de gemeente Rotterdam.